لوله و اتصالات استیل

شرکت فلات داپرزه ایرانیان نمایندگی فروش لوله و اتصالات استیل ایرانی و خارجی با متریال ۳۱۶،۳۰۴ ، ۳۱۶L در سایز و رده های مختلف انواع  زانو ، انواع سه راه ، انواع تبدیل ،انواع گپ ، انواع بوشن ، انواع نیپل ،انواع تردولت ، انواع ولدولت ، انواع ساکولت و …. در مدل های دنده ای ، ساکت ، لب جوش و … کلاس ۱۵۰ تا ۹۰۰۰ از برند های اروپای غربی و شرقی, ژاپنی, چینی, روسی و ایرانی …

اتصالات استیل

اتصالات استیل نقش عمده و حیاتی در صنعت دارند. در لوله کشی های هر کارخانه ای اگر اتصالات استیل و یا هر فلز دیگری وجود نداشته باشد, ما نمیتوانیم بسیاری از سیستم لوله کشی را در ارتباط با لوله ها و ورق و یا حتی شیرآلات استیل در یک مسیر مستقیم پیش ببریم چه برسد به سیستم لوله کشی پیچیده. امروزه اتصال های استیل کاربردهای زیادی در لوله کشی صنعتی دارند که از مهمترین آنها میتوان به تغییر جهت، شاخه گذاری، و یا تغییر قطر خط لوله اشاره کرد.به طور کلی جنس استیل به دلیل خواص ضد رسوب، مقاومت در برابر آب و آتش و همچنین قابلیت تحمل وزن بالا و قابل بازیافت بودن در صنعت جایگاه ویژه ای دارد.  

مزایای استفاده از اتصالات استیل چیست؟

انواع اتصالات برای تمامی لوله کشی ها در کارخانه ها، ساختمان ها و غیره لازم است و اتصالات استیل به دلیل ویژگی ها و مزایایی که دارد بسیار پرکاربرد است. در واقع در اتصالات استیل، لوله های استیل با استفاده از سه راهی، زانویی، کپ (درپوش) و غیره به یکدیگر وصل می شوند. جنس استیل مقاومت بسیار بالایی در برابر آتش و نیز آب دارد. از طرفی در لوله کشی ها به اتصالاتی نیاز است که جنس فلز به کار رفته در آن به گونه ای نباشد که رسوب بسیاری بگیرد و جریان آب را قطع کند.

استیل ماده ای است که از خاصیت ضد رسوبی برخوردار می باشد، بنابراین استفاده از آن بسیار مناسب است. جنس استیل به دلیل خاصیت قابل بازیافتی آن بسیار پرطرفدار است. تحمل وزن بالا از دیگر مزایای اتصالات استیل می باشد. اتصالات استیل همچنین به دلیل خاصیت تغییر جهت دادن لوله و تغییر قطر و شاخه گذاری کاربرد بسیاری در لوله کشی صنعتی دارد.

اتصالات دنده ایی استیل یا اتصالات رزوه ایی استیل

در اتصالات دنده ایی استیل نیازی به جوشکاری ندارید و با وجود رزوه ها و گام ها مشخص و محاسبه شده میتوانید نسبت به اتصال لوله ها و ورودی و خروجی ها اقدام کنید و در هر مسیری از لوله کشی پروژه از اتصالات مربوطه استفاده نمایید.

اتصالات استنلس استیل جوشی

در صنعت اتصالات جوشی استیل، لوله و اتصالات استیل وجود دارد که هر کدام برای کارایی خاصی مورد استفاده قرار میگیرد، اگر شما در صنف اتصالات استیل فعالیت و تجربه ای داشته باشید مطمئنا با این اتصالات آشنا هستید.

انواع اتصالات استیل

  1. اتصالات جوشی استیل
  2. اتصالات رزوه ای استیل
  3. اتصالات سوکد ولد

انواع اتصالات صنایع غذایی

  • اتصالات سه راه استیل ۳۰۴ و ۳۱۶ صنایع غذایی
  • اتصالات تبدیل استیل ۳۰۴ و ۳۱۶  صنایع غذایی
  • اتصالات مهره ماسوره ۳۰۴ و ۳۱۶ صنایع غذایی
  • اتصالات کلمپ استیل ۳۰۴ و ۳۱۶  صنایع غذایی
  • اتصالات زانو استیل ۳۰۴ و ۳۱۶ صنایع غذایی
  • انواع بست استیل صنایع  غذایی ۳۰۴ و ۳۱۶

لوله استیل و اتصالات استیل

لوله استیل از ورق استیل که حول محور طولی خود خم خورده و مانند یک استوانه دراز و تو خالی است تشکیل شده، لوله استیل که برای جابه‌جا کردن سیالات، پودرها و مواد به شکل مایع و یا جامد به کار می‌رود عمدتا برای مواردی که سایر لوله‌ها دچار خوردگی و فرسایش شدید میشوند کاربرد دارد.  لوله استیل همچنین می‌تواند در کاربردهای سازه‌ای به کار رود زیرا لوله استیل تو خالی نسبت به قطعات توپر دارای سختی در واحد جرم بیشتری است.  مجموعه لوله استیل تقریبا همیشه با استفاده از اتصالات استیل مانند زانویی (elbow)، سه‌راهی (tee) و غیره ای که ساخته می‌شود به یکدیگر متصل می گردد.

لوله استیل صنعتی اغلب برای سایز های سفارشی و طیف وسیع‌تری از قطرها و تلرانس‌ها ساخته می‌شود. اصطلاح لوله استیل همچنین برای مقاطع غیر استوانه‌ای مانند مربع و یا مستطیل استفاده می‌شود.

همانطور که گفته شد لوله و اتصالات استیل به منظور متصل نمودن لوله استیل کاربرد دارد. در واقع اتصالات استیل بخشی از لوله کشی صنعتی می باشد. اتصالات استیل در موارد تغییر جهت لوله استیل، شاخه گذاری و یا تغییر قطر لوله استیل به کار برده می شود. اتصالات استیل انواع مختلفی دارد که بسته به مکان مورد استفاده یک نوع خاص به کار برده می شود.

لوله و اتصالات سوکت ولد استیل

لوله و اتصالات سوکت ولد استیل اکثرا از روش، جوشکاری متصل میشوند، این اتصالات نیز در دو دسته استنلس استیل و کربن استیل تقسیم میشوند . در مطالب زیر برخی از رایج ترین اتصالات سوکت ولد را عنوان میکنیم . بهترین مهره ماسوره های مخصوص صنایع غذایی استنلس استیل را میتوانید از فلات داپرزه ایرانیان تهیه نمایید، بهترین های اتصالات استنلس استیل ۳۰۴ و ۳۱۶ .

میلگرد استیل در تولید اتصالات

  • در برخی اتصالات کربن استیل و استنلس استیل در میلگرد ها استفاده میشود
  • از نمونه اتصالات تولید شده از میلگرد میتوان به بوشن ها ومغزی ها اشاره داشت
  • همچنین برخی از تبدیل ها نیز تولید شده از میلگرد ها هستند
  • ماشین کاری میلگردها نیز در ۹۰ درصد حالت های ماشین کاری روی دستگاه تراش میباشد

لوله استیل در تولید اتصالات

  • از لوله ها نیز در تولید انواع کلمپ و بست های استیل و واشرها استفاده میشود .
  • این برش ها و ماشین کاری ها هم روی دستگاه تراش و هم روی رولینگ و تیغچه های صنعتی صورتی میگیرد…

اتصالات فشار قوی

اتصالات فشار قوی جهت اتصال لوله های فلزی و شیرآلات به یکدیگر به کار برده می شود و اتصال آنها به صورت رزوه ای می باشد.

اتصالات فشار قوی دنده ای به دلیل ضخامت زیاد قابلیت تحمل فشارهای بالا را دارند و بر حسب فشار قابل تحمل در کلاس های ۲۰۰۰، ۳۰۰۰ و ۶۰۰۰ دسته بندی می شوند.

کاربرد اتصالات فشارقوی دنده ای

همانند اتصالات ساکت ولد، اتصالات دنده ای فشار قوی نیز برای لوله های با قطر کوچک (معمولا برای سایزهای ۴ اینچ و کوچکتر) کاربرد دارد.

تفاوت اتصالات دنده ای فشار قوی با اتصالات دنده ای معمولی در وزن ، ضخامت و فشار تحملی این اتصالات می باشد و با افزایش کلاس این اتصالات مقاومت آنها نیز اضافه می شود.

اتصالات دنده ای فشار قوی معمولا در کاربردهای فشاربالا و غیر حساس مانند آتش نشانی، سیستم های خنک کننده ی صنعتی استفاده می شود. از جمله مزایای اتصالات دنده ای فشار قوی می توان به نیاز به مهارت نصب کم، کارآیی بالا، قابلیت آب بندی مناسب در دما و فشار بالا اشاره کرد.

اتصالات جوشی

اتصالات جوشی متداول ترین اتصالات لوله کشی است و در سایزهای بزرگتر از ۲ اینچ بیشتر از سایر اتصالات مانند اتصالات ساکت ولد و اتصالات دنده ای استفاده می شوند.

یک اتصال جوشی به نوعی طراحی و ساخته می شود که با استفاده از جوشکاری به لوله قابل اتصال باشد و در مواردی را از جمله تغییر جهت لوله،تغییر سایز لوله ، انشعاب گیری و مسدود کردن مسیر لوله مورد استفاده قرار گیرد.

اتصالات جوشی در انتقال ایمن و کارای سیالاتی مثل نفت، گاز،بخار،محصولات شیمیایی و … در مسیرهای کوتاه و بلند، جزئی از سیستم محسوب می شوند.

مزایای اتصالات جوشی نسبت به سایر اتصالات

اتصالات جوشی اتصالی قوی بین لوله و انواع اتصالات برقرار می کنند و در صورت اجرا به نحو صحیح، به ندرت دچار نشتی می شوند.
افت فشار و اغتشاش جریان را به حداقل می رساند زیرا سطح اتصال بین لوله و اتصال جوشی سطحی یکنواخت است.
به سرویس های دوره ای کوتاه مدت نیاز ندارد.
متریال کمتری نسبت به سایر اتصالات از جمله اتصالات فلنج دار در ساخت اتصالات جوشی استفاده می شود و به همین دلیل نسبتا ارزان هستند.

متریال و عملکرد لوله و اتصالات استیل

رایج ترین و پرکاربردترین متریال های مورد استفاده جهت ساخت اتصالات شامل کربن استیل، استنلس استیل، آلومینیوم، مس، لاستیک و انواع پلیمرها میباشند.

بعلاوه اتصالات نیز همانند لوله ها ممکن است از داخل یا خارج و یا هر دو سطح با توجه به کاربرد و سرویس عملیاتی مورد نظر پوشش دهی گردند.

متریال اتصالات به طور معمول بر اساس متریال لوله انتخاب میگردد و در بساری موارد معادل و منطبق با متریال لوله میباشد.

انواع لوله و اتصالات استیل صنایع غذایی

لوله و اتصالات استیل مواد غذایی با توجه به محیط و نوع تاسیسات و در واقع کاربری اصلی کارخانجات نسبت به فرآورده های در خط تولید به دسته ها و انواع و اقسام مختلف تقسیم میشوند، انواع محصولات لوله و اتصالات استیل صنایع غذایی :

  • کلمپ صنایع غذایی
  • شیرپروانه ای صنایع غذایی
  • مهره ماسوره صنایع غذایی
  • شیر یکطرفه صنایع غذایی
  • زانو استیل صنایع غذایی
  • سراهی استیل صنایع غذایی
  • بست استنلس استیل مخصوص صنایع غذایی
  • واشر مهره ماسوره صنایع غذایی
  • تبدیل استیل صنایع غذایی
  • گوشی شستشوی مخازن صنایع غذایی

کاربرد لوله و اتصالات استیل صنایع غذایی در کارخانجات

بسته به نوع محصول و متریال ۳۰۴ و ۳۱۶ و همچنین ایعاد و اندازه محصولات لوله و اتصالات استیل صنایع غذایی، هر محصولی کاربرد خاص خودش را دارد.

اما کاربردهای عمومی لوله و اتصالات صنایع غذایی عبارتند از :

  • اتصال لوله های استیل به یکدیگر.
  • اتصال لوله ها به مخازن.
  • اتصال لوله ها به شیرالات ابزار دقیق.
  • اتصالات لوله ها به وروها و خروجی های خط.
  • نگهداشتن خرطومی ها توسط بست ها صورت میگیرد.
  • تنظیم فشار با شیرهای پروانه ای استیل صورت میگیرد.
  • انتقال جریان با خط مستقیم توسط شیرهای یکطرفه صورت میگیرد.

کلاس فلنج ها

فلنج ها بسته به نوع جنس متناسب با فشاری که تحمل می‌کنند به کلاس های مختلف به شرح ذیل تقسیم می‌گردند:

۱- رده‌بندی فشار مطابق استاندارد ANSI B۱۶٫۳۴ مطابق این استاندارد Flange فولادی وآلیاژهای آن به کلاس های ۱۵۰-۳۰۰-۴۰۰-۶۰۰-۹۰۰-۱۵۰۰-۲۵۰۰-تقسیم بندی می‌شوند.

این اعداد ماکزیمم فشار بر حسب PSI بوده که فلنج ها در حداکثر دمای مجاز می‌توانند تحمل کنند.

معمولا فشار کارکرد حدود ۲٫۴ برابر اعداد فوق می‌باشد.(رابطه فشار با دما برای جنسهای مختلف در استاندارد فوق مشخص گردیده‌است)

۲- رده‌بندی فشار مطابق استاندارد ISO در این استاندارد فشار تحمل فلنجهای فولادی وآلیاژهای آن با PN نشان داده شده که این نشان دهنده فشار اسمی بر حسب BAR می‌باشد.

بعنوان مثال PN۳۰ یعنی فشار کارکرد فلنج ۳۰ BAR می‌باشد.

۳- رده‌بندی فشار براساس استاندارد API (۶A-۶B-۶BX) این نوع فلنجها دارای تحمل فشار بیشتری نسبت به فلنج های گروهANSI بوده وبه کلاسهای ۵۰۰۰-۳۰۰۰-۲۰۰۰-۱۵۰۰۰-۱۰۰۰۰ رده‌بندی میگردند.

پروفیل استیل چیست؟

پروفیل استیل بسیار کاربردی شبیه به نبشی ها و ناودانی ها دارد و با این تفاوت که از نظر شکل ظاهری شبه به لوله ای مستطیلی، دایره ای و مربعی شکل تو خالی است که در صنعت ساخت و ساز به علت جنس استیلی که دارند بسیار کاربردی واقع شده اند.

در کل پروفیل ها به دو دسته تقسیم میشوند : پروفیل هایی که در ساختمان سازی (در ساختمان سازی کاربرد دارند که در و پنجره، درهای کرکره ای و … کاربرد دارند و نحوه تولید آن به روش نورد سرد و گرم انجام میگیرد.) کاربرد دارند و پروفیل هایی که در صنعت هستند (پروفیل های صنعتی در خودروسازی و کلیه خدمات صنایع کاربردی است).

از انواع پروفیل ها که در هر دو صنعت کاربرد دارد: پروفیل گالوانیزه، پروفیل آلومینیومی، پروفیل کامپوزیتی و پروفیل استیل که در این مبحث به آن میپردازیم. پروفیل ها به دو روش پروفیل های بست (ضلع های پروفیل به صورت کامل به هم وصل شده و نمایی از لوله دارند.) اما پروفیل های باز و آزاد به شکل تسمه و میلگرد قرار میگیرند که بهتر است آگاه باشید که تمامی پروفیل ها دارای استاندارهای DIN – EN میباشند.

پروفیل استیل کامپوزیتی

پروفیل استیل کامپوزیتی از ERF ساخته شده است و همانند پروفیل های استیل دارای مزایای چشمگیری دارد که باعث شده در ساختمان سازی های کنار ساحل که با آب دریا برخورد مستقیم دارد استفاده شود همچنین در مکانهایی که پروفیل ها در سازه با تابش مستقیم خورشید سرو کار دارند کاربرد دارند که دلیل آن مقاومت بالای پروفیل و خاصیت بالای ضد زنگ زدگی آن است که به هیچ عنوان باعث به وجود آمدن خوردگی در پروفیل ها نمیشود. از مهمترین ویژگی های پروفیل های کامپوزیتی میتوان به سبکی و حمل و نقل آسان آنها اشاره کرد. به صورت خلاصه میتوان گفت کامپوزیت ها در مناطقی که به علت بدی شرایط آب و هوایی اعم از شرجی و مرطوب بودن ممکن است پروفیل ها به زودی آسیب ببینند و دارای خوردگی شوند در صورتی که با استفاده از پروفیل استیل کامپوزیتی میتوان از این امر جلوگیری کرد.

پروفیل استیل آلومینیومی

پروفیل های آلومینیومی را حتما در مکانهای عمومی بسیار به چشمتان خورده باشد در راهروه ها و مراکز تجاری و برج های مسکونی از آنها برای استفاده در نرده راهروه ها و همینطور به انواع نرده های تراس از آنها استفاده میشود . این نوع پروفیل نیز ضد زنگ بوده و در بسیاری از اماکن استفاد همیشود که به دلیل ظاهر مناسب آن بیشتر در طراحی و دیزاین راهروه ها استفاده میشود و توانسته اند جایگزین مناسبی برای میله های چوبی باشند.

لوله و اتصالات استیل کربن

استیل کربن نسبت به سایر انواع با دوام و قوی تر است و این باعث می شود آن را برای ساخت انواع لوله  مناسب باشند. استیل کربن یک فلز قابل انعطاف پذیر و مبتنی بر آهن است ، که حاوی عمدتا کربن و مقادیر کمی منگنز و سایر عناصر است. استیل در معرض فرآیندهای مختلفی قرار می گیرد و می تواند به شکل های مختلف آسیاب ساخته شود که قطعات نهایی از آنها تشکیل شده ، جعلی ، مهر شده ، ماشین کاری شده یا به شکل دیگری ساخته می شوند. کربن عنصر سخت کننده و تقویت کننده اصلی موجود در استیل است که حداکثر سختی و قدرت را فراهم می کند. اتصالات لوله های استیل کربن در اندازه ها و شکل های مختلفی ارائه می شوند.

همچنین چندین اتصالات کربن جوش خورنده لب به لب وجود دارد که دارای لبه های باریک هستند و کانال با عمق کمتری را برای مهره جوش تشکیل می دهند که قطعه را با هم ثابت می کند. اتصالات جوش خورنده عمدتا برای پیوستن به بخش های لوله که اتصالات دائمی و جوش داده شده مورد استفاده قرار می گیرد ، استفاده میشود. آرنج، گیربکس، سه راه، و غیره از اتصالات استیل جوش خورنده لب به لب ساخته شده است.

لوله و اتصالات پلی اتیلن

خطوط لوله پلی اتیلن با توجه به نیازشان در پروژه ها و کاربردهای مختلف به وسیله ی اتصالات پلی اتیلن گوناگون (الکتروفیوژن، جوشی و پیچی) متصل می شوند. برای مثال جهت پروژه های گازرسانی از اتصالات الکتروفیوژن استفاده می شود و جهت پروژه های آبرسانی از اتصالات پیچی تا فشار ۱۰ اتمسفر استفاده می شود. جهت مابقی پروژه‌ها از اتصالات جوشی پلی اتیلن طبق استاندارد DIN16963 آلمان، استفاده می‌گردد.

ویژگی های لوله و اتصالات پلی اتیلن

مقاومت بالا در مقابل فشار و ضربه
مقاومت در برابر مواد شيميايي
مقاوم دربرابر خوردگي و ساييدگي
مقاومت عالي در مقابل ارتعاشات ناشي از زمين لرزه
مقاوم در برابر زنگ زدگي
صاف و صيقلي بودن جداره داخلي و خارجي ,عدم رسوب گيري و افت فشار بسیار کم ناشی از اصطکاک سطح داخلی
انعطاف پذيري بالا ,هزینه بسیار پائین نصب و اجرا ,سرعت اجرا و عدم نیاز به ماشين آلات سنگین در زمان اجرای خطوط لوله‌های پلی اتیلن

کاربرد اتصالات پلی اتیلن

سیستم آبرسانی : برای انتقال آب در سیستم شهری و روستایی و بین شهری از لوله پلی اتیلن آبی استفاده میشود به همین منظور استفاده از اتصالات جوشی پلی اتیلن در آبرسانی رایج است.
انتقال گاز : برای انتقال و یا صادرات گاز هم از لوله پلی اتیلن گازی استفاده میشود که برای ایجاد اتصال بین دو لوله از اتصالات پلی اتیلن جوشی استفاده میشود.
انتقال مواد شیمیایی : از آنجایی که پلی اتیلن در برابر مواد شیمیایی ، خورندگی اسید ها و مواد قلیایی مقاوم است در نتیجه بهترین گزینه برای انتقال مواد شیمایی لوله پلی اتیلن و در نتیجه اتصالات جوشی پلی اتیلن است.

انواع لوله استیل

لوله استیل بدون درز یا مانیسمان
لوله استیل درزدار

لوله استیل بدون درز از اسیل ۳۰۰ ساخته شده است و انواع لوله ۳۰۴، ۳۱۶، ۳۲۱، ۳۱۰ و لوله دابلکس را شامل می شود لوله استیل درزدار از استیل ۳۰۰ ساخته شده است و لوله ۳۰۴ ، ۳۱۶ و لوله دابلکس از انواع آن است

انواع لوله استیل بدون درز

لوله ۳۰۴، ۳۱۶، ۳۲۱، ۳۱۰ و لوله دابلکس

انواع لوله استیل درزدار

لوله ۳۰۴ ، ۳۱۶ و لوله دابلکس از انواع آن است همانطور که از دسته بندی نتیجه می شود، لوله استیل ۳۰۴ ، ۳۱۶ و دابلکس در دو مدل درزدار و بدون درز برای مصرف کنندگان موجود می باشد.

ویژگی لوله های استیل

وجود کروم در این لوله موجب می شود تا در مقابل خوردگی به خوبی مقاوم باشد. کروم ماده ای است که در هنگام ساخت آلیاژ استیل به آهن اضافه می شود و باعث می شود لوله استیل در برابر عوامل محیطی از خود مقاومت خوبی نشان دهد. وجود کروم در لوله استیل علاوه بر افزایش مقاومت، باعث افزایش سختی نیز می شود.این ویژگی در لوله استیل با انعطاف پذیری آن رابطه عکس دارد. در نتیجه می توان گفت برای افزایش مقاومت لوله استیل تا جایی که امکان دارد مقدار کروم را زیاد کرد تا انعطاف پذیری آن را از بین نبرد و در ساخت لوله استیل خللی وارد نکند.

لوله های مانیسمان و انواع کاربرد آنها

لوله های مانیسمان تجهیزاتی هستند که برای انتقال سیالات، ساخت مخازن تحت فشار، صنایع نظامی و کاربردهای وسیع دیگری مورد استفاده قرار می گیرند. در زبان لاتین لوله ها را عموما با دو لغت پایپ و تیوب معرفی می کنند. از نظر ظاهری هر دو لغت به معنی لوله هستند ولی از نظر کاربرد و محل استفاده متفاوت هستند. پایپ به لوله هایی اطلاق می شود که وظیفه انتقال سیال از نقطه ای به نقطه دیگر و در فواصل نسبتا دور را بر عهده دارند. اما تیوب به لوله هایی اطلاق می شود که وظیفه گردش سیال در داخل یک سیستم یا ماشین را بر عهده دارند.

لوله ها از جنبه های گوناگونی از جمله جنس، کاربرد و فرآیند ساخت دسته بندی می شوند. از نظر جنس به دو دسته کلی لوله های فلزی و غیر فلزی تقسیم می شوند. از جمله لوله های فلزی پر کاربرد می توان به لوله های فولادی، چدنی، مسی، آلومینیومی، لوله مانیسمان و سربی و از جمله لوله های غیر فلزی پرکاربرد می توان به لوله های پلیمری، شیشه ای، بتنی و سفالی اشاره کرد.

مشخصات لوله مانیسمان چیست؟

لوله‌های مانیسمان با استانداردها و گواهی‌ های متعددی تولید می‌شوند و هر محصول باید بر اساس استانداردهای ادعاشده توسط کارخانه، تولید شده‌باشد؛ در غیر این صورت، یک محصول دقیق نیست.

دو استاندارد زیر، معمولاً برای ساخت لوله‌های بدون درز فلزی استفاده می‌شود:

  • برای لوله‌های فولادی از استاندارد ASME B36.10
  • برای لوله‌های استیلی از استاندارد ASME B36.19

ارائه‌دهندگان این استانداردها، برای هر کدام از ویژگی‌های یک لوله‌ی بدون درز، مانند قطر، ضخامت و طول، بازه‌ی خاصی را مشخص کرده‌اند؛ کارخانه‌هایی که ادعا می‌کنند محصولات خود را بر اساس این استانداردها به بازار عرضه می‌کنند، حتماً باید لوله را در بازه‌ها و ابعاد از‌پیش‌تعیین‌شده، تولید کنند.

لوله‌های مانیسمان در چه ابعادی تولید می‌شوند؟

ابعاد لوله‌ های مانیسمان، تابعی از ضخامت یا رده‌ی این محصولات است. لوله‌های بدون درز، در رده‌های متعددی تولید و روانه‌ی بازار می‌شوند. ممکن است از خود بپرسید که لوله‌های مانیسمان، چگونه رده‌‌بندی می‌شوند. سه روش زیر، برای رده‌بندی لوله‌های مانیسمان به‌کار می‌روند:

  • روش اول: مطابق با استاندارد ANSI B36 APL5L، لوله‌های مانیسمان با توجه به ضخامت خود، رده‌ندی می‌شوند.
  • روش دوم: مطابق با استاندارد ANSI که از یک فرمول کلی حاصل می‌شود، لوله‌های بدون درز فولادی در هشت دسته‌بندی قرار می‌گیرند.
  • روش سوم: مطابق با وزن کلی، لوله‌ها به سه گروه STD (استاندارد)، XS (سنگین) و XXS (فوق سنگین) تقسیم می‌شوند.

لوله‌های مانیسمان در شاخه‌های ۶ و ۱۲ متری تولید می‌شوند و حدود قطر آن‌ها بین ۱٫۲ تا ۳۶ میلی‌متر متغیر است و همچنین دانستن این نکته هم خالی از لطف نیست که وزن این لوله‌ها متناسب با طول، قطر و ضخامت، متغیر خواهد بود.

شیرآلات صنعتی چیست؟

شیرآلات، وسایلی برای تنظیم فشار، تغییر، قطع و وصل کردن جریان سیالات، از جمله مایعات و گازهاست. این ابزار در صنایع و کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع مختلف شیرالات صنعتی ؟

شیرهای صنعتی عموما به سه دسته تقسیم می‌شوند:

۱٫ شیرهای دستی که با نیروی انسانی کار می‌کنند (Manual Valves).

۲٫ شیرهای خودکار که با نیروی هوا، مایعات و گازهای کنترل شونده کار می‌کنند (Control Valves).

۳٫ شیرهای خودکار که با نیروی برق کار می‌کنند (Electric Motor Operated Valves).

کاربرد شیرالات صنعتی در صنایع گاز و پتروشیمی

۱٫ شیرهای پولیکا که از مواد P.V.C. ساخته شده و بیشتر روی لوله‌های پولیکا نصب می‌شوند. (Poly Vinil Chloride).

۲٫ شیرهای شیشه‌ایی که از جنس شیشه می‌باشند و بیشتر در آزمایشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۳٫ شیرهای برنجی (آلیاژ مس و روی) که برای آب و مواد نفتی با فشار و دمای کم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۴٫ شیرهای برنزی ( آلیاژ مس و قلع) که برای آب و محلول‌های نمک‌دار و مواد نفتی با فشار و دمای نسبتا کم (حدود ۳۰۰ درجه سانتیگراد و ۳۵۰ پوند فشار بر اینچ مربع) بکار برده می‌شوند.

۵٫ شیرهای چدنی که برای آب و مواد نفتی با دمای کمتر از ۳۵۰ درجه سانتیگراد مناسب بوده و بیشتر بصورت مخلوطی شکل ساخته می‌شوند (مانند شیرهای سماور).

۶٫ شیرهای فولادی که با آلیاژهای مختلف ساخته شده و بیشتر برای کنترل انواع مواد نفتی، گازها، بخار و آب با فشار و دمای زیاد بکار برده می‌شوند، مانند کنترل ولو ها.

انواع شیرالات صنعتی با توجه به جنس

انواع شیرآلات پرکاربرد صنعتی، تنوع زیادی دارند و جنس هرکدام نیز متفاوت است؛ علت تنوع جنس و مدل شیرآلات صنعتی نفت و گاز، در گستردگی استفاده از این محصولات نهفته است. در صنایع متعددی از این کالاها استفاده می‌شود و متخصصان نیز این محصولات را در نوع‌های متعددی تولید می‌کنند تا پاسخگوی نیاز بازهٔ وسیعی از مشتریان باشند. در ادامهٔ بررسی انواع شیرآلات صنعتی پرکاربرد، به بیان صنایعی می‌پردازیم که از این محصولات به شکل گسترده استفاده می‌کنند:

  1. صنایع پتروشیمی و صنعت‌های وابسته به این عرصه؛
  2. سیستم‌های انتقال آب؛
  3. تأسیسات انتقال گاز و نفت؛
  4. سیستم‌های آبرسانی شهری و برون‌شهری؛
  5. تأسیسات انتقال گاز و نفت از نیروگاه‌ها به موقعیت‌های دیگر.
  6. سیستم‌های گازرسانی شهری.

فلنج چیست ؟

فلنج های قطعات فولادی می باشند که برای برقراری اتصال به کار می روند و می توانند لوله را به اقلام پایپینگی دیگر از جمله لرزه گیر ، شیرآلات و … متصل کنند، روش های گوناگونی جهت اتصال لوله و اقلام آن به همدیگر و یا به تجهیزات وجود دارد، مانند جوشکاری و … که یکی از این موارد اتصالات فلنجی میباشد.

کاربرد فلنج ها در صنعت و تاسیسات

اتصال لوله به تجهیزات مانند مخازن تحت فشار، پمپ ها ، کمپرسورها و… .
تغییر متریال در لوله.
اتصال به شیرها (Valves) و دیگر اقلامی که در مسیر لوله قرار داشته و نیاز به تعمیرات احتمالی وجود دارد.
اتصال به تجهیزات ابزار دقیق (Instrument devices) که نیاز به تعمیرات احتمالی و یا کالیبراسیون دارند.
کلیه موارد دیگری که نیاز به جداسازی وجود دارد.
لازم به ذکر است هزینه این نوع اتصال بسیار بیشتر از جوشکاری بوده اما به دلیل مزیت های اشاره شده بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.

کلاس بندی فلنج ها و استاندارد ابعادی فلنج های فولادی

۱٫ رده بندی فشار مطابق استاندارد ASME B16.5 :

مطابق این استاندارد فلنجهای فولادی وآلیاژهای آن به كلاسهای ۱۵۰-۳۰۰-۴۰۰-۶۰۰-۹۰۰-۱۵۰۰-۲۵۰۰ تقسیم بندی می شوند كه این اعداد ماكزیمم فشار برحسب PSI بوده كه فلنجها در حداكثر دمای مجاز می توانند تحمل كنند ومعمولا فشار كاركرد حدود ۲٫۴ برابر اعداد فوق می باشد (رابطه فشار با دما برای جنسهای مختلف در استاندارد فوق مشخص گردیده است) .

۲٫ رده بندی فشار مطابق استاندارد DIN :

در این استاندارد فشار تحمل فلنجهای فولادی وآلیاژهای آن با PN نشان داده شده كه این نشان دهنده فشار اسمی بر حسب BAR می باشد . استاندارد مورد نظر بزای فلنج ها بر اساس PN مطابق DIN 2527 می باشد که شامل فلنج هایی با فشار ۱۰ بار ، ۱۶ بار ، ۲۰ بار و … می باشد .

۳٫ رده بندی فشار براساس استاندارد (API (6A-6B-6BX :

این نوع فلنجها دارای تحمل فشار بیشتری نسبت به فلنجهای گروهANSI بوده وبه كلاسهای ۵۰۰۰-۳۰۰۰-۲۰۰۰-۱۵۰۰۰-۱۰۰۰۰ رده بندی می گردند.

انواع فلنج ها :

فلنج با سطح ساده (FLAT FACE) (FF):
در این فلنج ها هنگامی که اتصال انجام می شود سطح دو فلنج مورد استفاده باید صاف باشد کاربرد اصلی آن زمانی است که برای سیستم از دو فلنج استفاده می کنیم ویا اتصالات آبی که به وسیله ریخته گری ساخته شده اند است.

معمولا فلنجهای چدنی و یا فولادی که در فشارهای کم کاربرد دارند از این نوع ساخته می شوند. طبق استاندارد های فلنج (ASME B31.1) وقتی فلنج سطح ساده درست شده به وسیله قالب های آهنی به فلنج های فولاد کربنی متصل شود باید فلنج های سطح بر جسته حذف شوند.

فلنج نر وماده (Male & Female) (M&F):
این فلنج حتما باید به صورت جفتی ساخته شود سطح یکی از فلنج ها دارای برآمدگی وسطح دیگر دارای تو رفتگی می باشد که بنا به موقعیت استفاده شده سطح تو رفتگی و برآمدگی با نسبت های خاصی طراحی می شود که معمولا سطح ماده دارای “۳/۱۶ عمق تو رفتگی و سطح ماده دارای “۱/۴ برآمدگی می باشد .

استفاده از فلنج های نر وماده را می توان در پوسته مبدل حرارتی به کانال و پوشش فلنجی مشاهده کرد.

فلنج گلودار جوشی (Welding Neck Flange):
این نوع فلنج با داشتن گردن مخروطی که نهایتا در انتهای مسیر فلنج، شعاع آن با قطر لوله برابر می شود، مشخص است که در انتها به لوله جوش و متصل می گردد، که این شکل ظاهری دلیل اصلی افزایش تحمل فلنج می باشد.

کاربرد این فلنج در فشارهای بالا و دماهای زیر صفر است که علاوه بر این کاربرد برای زمانی که بارهای ارتعاشی و نوسانی دارد نیز مناسب است.

فلنج های گلو دار جوشی از ناف مخروطی شکل شان بسادگی قابل تشخیص می باشند. که این ناف های مخروطی با شیب ملایمی به دیواره لوله یا اتصالات مربوطه جوش میگردند.

فلنج جوشی ساکت (Socket Weld Flange):
این فلنج دارای محفظه ای است که محل قرار گیری لوله می باشد. این نوع فلنج ها هم از داخل جوشکاری می شوند هم از بیرون فلنج. که اگر جوشکاری از داخل انجام شود هم مقاومت استاتیکی و هم مقاومت آن در برابر خستگی افزایش می یابد.

کاربرد این فلنج ها در سیستم های لوله کشی که دارای فشار کاری بالا و قطر لوله کشی کم است می باشد. فلنج ساکت ولد اصولا برای استفاده در سایزهای کوچک ولی فشار بالا گسترش یافت. نیروی ایستایی آن برابر با فلنج های اسلیپان میباشد ولی مقاومت خستگی آنها ۵۰% بیشتر از فلنج های اسلیپان میباشد از معایب فلنج ساکت ولد همین” فاصله انبساطی” است که باید ایجاد شود.

در سیستم های لوله کشی استینلس استیل که محتوی سیال خورنده میباشند این فاصله مشکل خوردگی ایجاد مینماید که در بعضی از جاها استفاده از فلنج ساکت ولد مجاز نمی باشد.

من تخصصی در مهندسی خوردگی ندارم ولی با مراجعه به اینترنت شما میتوانید بسیاری از اطلاعات مربوط به مشکلات انواع خوردگی را پیدا کنید.

همچنین از معایب فلنج ساکت ولد اصولا همان معایب مترتب به فلنج اسلیپان نیز میباشد. یعنی می باید اصولا ابتدا لوله جوشکاری شده و سپس نسبت به تنظیم اتصلات و نصب آن اقدام نمود.

فلنج رزوه ای (Threaded Flange):
همانطور که از نام این فلنج مشاهده می شود درون این فلنج ها رزوه کار شده است فلنج رزوه ای که گاهی با عنوان دنده ای نیزاز آن نامبرده میشود برای شرایط ویژه به همراه مزیت اصلی آن که قابل اتصال بودن بدون عملیات جوشکاری می باشد استفاده میگردد.

البته گاهی اوقات جهت مطمئن بودن از آب بندی یک پاس جوش آب بندی نیز به همراه آن استفاده میشود .هر چند بیشتر این تنش ها بصورت خم شدگی در محدوده مرکز فلنج اعمال می گردد ولی از آنجا که استانداردی برای قطر داخلی فلنج وجود ندارد این فلنج ها برای کاربرد در فشار و دما های بالاتر مناسب هستند.

فلنج لبه دار (lap joint flange):
این فلنج قابلیت این را دارد که بر روی محور خود چرخش داشته باشد از این رو تنظیم پیچ های آن ساده می باشد. فلنج لبه دار با سیال در تماس نمی باشد.

یکی از کاربردهای آن در مواردی است که سیستم زیاد در معرض زنگ زدگی و خوردگی می باشد که استفاده از این فلنج از نظر اقتصادی نیز به صرفه است. ولی مقاومت آن در برابر خستگی بسیار کمتر از فلنج گردن دار است.

اتصالات فشار قوی چیست؟

اتصالات فشار قوی دسته‎‌ای از اتصالات صنعتی هستند که نقش مهمی در رشد صنایع مختلف از جمله نفت و گاز و پتروشیمی دارند. این اتصالات معمولا از فولاد و آلیاژهای خاص ساخته می‎شوند. انواع اتصالات فشار قوی شامل سه راهی‌‎ها، زانویی، تبدیل و فلنج‌ها می‌باشند. که بسته به فشار سیال و اندازه سایر تجهیزات دارای کلاس‌های مختلفی هستند.

انواع اتصالات فشار قوی از نظر جنس مواد اولیه عبارتند از: اتصالات فشار قوی فولادی دنده‌ای – فشار قوی فولادی ساکت و اتصال فشار قوی فولادی گالوانیزه. این اتصالات صنعتی بیشترین کاربرد را در صنایع آب، گاز، بخار، هوا فشار بالا و صنایع مختلف دیگر دارند.

ویژگی اتصالات فشار قوی

سیکل فشار. این ویژگی در صنایعی همچون نفت و گاز مورد بررسی دقیق قرار می‌ گیرد. چرا که این دسته از سیالات فشار سیکل مانند و متناوبی را به اتصالات صنعتی وارد می کنند.

سیکل حرارت. از آنجایی که در هنگام جابه جایی سیالاتی همچون نفت و گاز، درجه حرارت به طور متناوب تغییر می کند، باید مورد بررسی قرار بگیرد.

خصوصیات فنی اتصالات فشار قوی

اتصالات صنعتی فشار قوی اغلب به صورت مخروطی و رشته‌ای هستند. تا به این واسطه مقاومت بیشتری را در هنگام عبور سیال از خود نشان دهند. همانطور که گفته شده به دلیل وجود سیکل حرارتی، بررسی مشخصه دما از اهمیت بالایی برخوردار است‌. بازه کاری دمای این اتصالات صنعتی از منفی ۲۵۲ درجه سانتیگراد تا ۶۴۹ درجه سانتیگراد است. به طور کلی برای انتقال سیالات در ساختار اتصالات فشار قوی از جنس‌های گوناگون متناسب با کاربرد مورد استفاده قرار می‌گیرد. ابعاد و اندازه‌هایی که برای این اتصالات صنعتی در نظر میگیرند شامل ۱/۸ اینچ، ۱/۴ اینچ، ۳/۸ اینچ، ۹/۱۶ اینچ و ۱ اینچ است. به طور کلی بسته به نوع طراحی اتصالات فشار قوی، این اتصالات صنعتی قادر هستند تا فشاری معادل ۱۵۰۰۰۰ پوند بر اینچ مربع را تحمل کنند.

انواع اتصالات قوی از نظر جنس

اتصالات فشار قوی فولادی دنده‌ای. اتصالات دنده ای با استفاده از دنده ها و یا همان رزوه به خطوط لوله کشی متصل می شوند. این اتصالات با استفاده از دنده ها به مانند پیچ به خط لوله متصل می شوند. نصب و باز کردن این مدل اتصالات فشار قوی بسیار راحت است اما به دلیل استفاده از دنده برای اتصال، امکان شکستگی و نشتی در این مدل اتصالات بسیار زیاد است. به همین جهت از اتصالات دنده ای در خطوط انتقال گاز استفاده نمی شود.

فشار قوی فولادی ساکت. مدل های ساکت و یا جوشی از لبه هایی صاف استفاده می کنند. با توجه به جنس اتصالات از جوش های مخصوص برای به هم جوش دادن اتصال و لوله استفاده می شود. در این مدل ها امکان نشتی و شکستگی اتصالات در حالت عادی وجود ندارد. تنها نکته منفی در خصوص استفاده از اتصالات فشار قوی جوشی زمان بر بودن نصب آن ها است که به جوشکاران ماهر نیاز دارد. برخی مدل های اتصال فشار قوی جوشی از ترکیب کربن و استیل به دست می آید.

اتصالات فشار قوی فولادی گالوانیزه، مدل های گالوانیزه از فلز روی به عنوان پوشش روی اتصال استفاده می کنند. مدل های گالوانیزه می توانند به هر دو شکل دنده ای و یا جوشی مورد استفاده قرار گیرند. معمولا مدل های گالوانیزه همان مدل های فولادی هستند که با استفاده از پوشش فلز روی پوشانده می شوند بنابراین اتصال فشار قوی گالوانیزه در مقایسه با مدل های دیگر از مقاومت بالاتری بهره می برد.

انواع اتصالات لوله کدام ها هستند؟

بهتر است از کدام اتصالات در لوله ها استفاده کرد، در پاسخ باید گفت که همه چیز به مهندس ساختمان و لوله کش بستگی دارد. گستردگی سیستم‌های لوله‌کشی باعث شده است که بتوانیم یک ساختمان را به شکل‌های گوناگون لوله کشی کنیم. در نتیجه از اتصالات مختلفی می‌توان استفاده کرد . قطعاً نوع لوله تاثیر بسیار مهمی بر طول عمر لوله ها و همچنین اتصالات ساختمانی دارد. بنابراین سیستم لوله‌کشی باید به گونه‌ای طراحی شود که بشود در آن از اتصالات مناسبی استفاده کرد.

در طی سالیان اخیر ، انواع اتصالات لوله با کاربردهای گوناگون ساخته شده‌اند که هر کدام از آنها دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند.

اتصالات مغزی

اگر بخواهیم دو لوله یا دو قطعه را هنگام لوله کشی به هم متصل کنیم، از اتصالات مغزی استفاده می کنیم. مغزی ها در حقیقت لوله های کوچک هستند که دو طرف آن ها رزوه شده است. یعنی دو طرف لوله، دنده هایی ایجاد شده است.

این دنده ها باعث می شود که بتوان از آن ها برای اتصال لوله ها استفاده کرد. یکی دیگر از کاربردهای اتصالات مغزی، کم و زیاد کردن قطر لوله ها است. یک طرف این نوع از مغزی ها دارای قطر بیشتری نسبت به طرف دیگر است؛ بنابراین می توان دو لوله با قطرهای مختلف را به هم وصل کرد.

مهره ی ماسوره ؟

این نوع از اتصالات را احتمالا همه ی شما دیده اید! زیرا کاربرد فراوانی در لوله کشی ساختمان دارد. طراحی مهره ماسوره به صورت سه تکه ای انجام شده است. این تکه ها شامل نری و مادگی و همچنین قسمت ارتباط دهنده هستند که با توجه به نوع کاربرد دارای رزوه های مختلفی است. مهره ی ماسوره سه کاربرد بسیار مهم دارد که عبارتند از:

• کاربرد در سیستم های لوله کشی بسته در ساختمان

• برای متصل کردن دستگاه های مختلف مثل آب گرم کن، پکیج دیواری و …

• استفاده در کنار شیرهای قطع و وصل کننده

انواع درپوش لوله ؟

ساده ترین نوع اتصالات ساختمانی هستند که برای انسداد لوله ها استفاده می شوند. اگر بخواهیم یک لوله با قطر کم را مسدود کنیم، درپوش های چهار گوشه بهترین گزینه است. برای مسدود کردن لوله های با قطر زیاد نیز درپوش های شش گوشه پیشنهاد می شود.

بوشن ها ؟

بوشن یک نوع از اتصالات لوله کشی است که داخل آن به صورت کامل رزوه شده است. بنابراین می توان از آن ها برای متصل کردن لوله هایی استفاده کرد که سطح بیرونی آن ها رزوه شده (یعنی داخل آن شیارهایی ایجاد شده) باشد. انواع بوشن را بر اساس نوع کاربرد به سه دسته تقسیم می کنند که عبارتند از:

• بوشن معمولی: اگر بخواهیم دو لوله با قطر یکسان را به هم متصل کنیم از بوشن های معمولی استفاده می کنیم.

• بوشن تبدیل: برای اتصال دو لوله با سایزهای مختلف کاربرد دارد.

• بوشن روپیچ توپیچ: این نوع از بوشن ها دارای طراحی خاصی هستند. یک طرف آن رزوه ی داخلی و طرف دیگر آن رزوه ی خارجی دارد. بنابراین می توان به وسیله ی آن ها مقدار کمی به طول لوله ی اصلی اضافه کرد.

انواع فلنج و واشر

فلنچ نوعی صفحه ی چدنی است که می توان از آن برای بستن اتصالات لوله کشی مخصوص استفاده کرد. واشرها نیز برای آب بندی کردن فلنچ کاربرد دارند. نصب فلنچ ها باید با دقت بسیار زیادی انجام شود زیرا اگر پیچ ها به صورت مناسب بسته نشده باشد، ممکن است به لوله کشی آسیب وارد کند.

اتصالات سه راهی

این نوع از اتصالات بسیار پرکاربرد بوده و در تمامی سیستم های لوله کشی ساختمانی از آن ها استفاده می شود. کاربرد ویژه ی سه راهی ها ایجاد انشعاب های فرعی در مسیر لوله کشی اصلی است. به وسیله ی این اتصالات می توان آب را به نواحی مختلف ساختمان انتقال داد. سه راهی ها را بر اساس نوع طراحی به سه دسته تقسیم می کنند که عبارتند از:

سه راهی تبدیلی: اگر بخواهیم از لوله های با قطر یکسان انشعاب بگیریم باید از سه راهی تبدیل استفاده کنیم. این سه راهی ها نیز دارای رزوه های مختلفی هستند.

سه راهی قائم: اگر لوله های اصلی دارای زاویه ۹۰ درجه باشند و بخواهیم از آن ها انشعاب بگیریم باید از سه راهی قائم یا سه راهی معادل استفاده کنیم. رزوه های این سه راهی به سمت داخل است.

سه راهی ۴۵ درجه: این اتصالات نیز برای انشعاب گرفتن در زاویه های ۴۵ درجه کاربرد دارد. 

انواع اتصالات چهار راهی

این نوع از اتصالات نیز مانند سه راهی ها برای ایجاد انشعاب و گسترش لوله کشی به نواحی مختلف ساختمان استفاده می شود. تنها تفاوت آن ها بیشتر شدن تعداد انشعاب از سه به چهار است که می تواند کاربردهای منحصربفردی داشته باشد. 

انواع اتصالات زانویی

در سیستم های لوله کشی گاهی لازم است که مسیر لوله ها را تغییر دهیم. به همین منظور از انواع زانویی می توان استفاده کرد. زانویی ها را بر اساس نوع کاربرد به سه دسته تقسیم می کنند که عبارتند از:

• زانویی تبدیل: این نوع از اتصالات برای تغییر مسیر لوله های با قطر مختلف استفاده می شود.

• زانویی ۹۰ درجه: به آن ها زانویی چپقی نیز گفته می شود و برای تغییر جهت لوله ها به اندازه ی ۹۰ درجه مورد استفاده قرار می گیرند.

• زانویی ۴۵ درجه: اگر بخواهیم مسیر لوله کشی را به اندازه ی ۴۵ درجه منحرف کنیم، از زانویی های ۴۵ درجه استفاده می کنیم. در این نوع زانویی ها میزان گرفتگی لوله بسیار کم تر از زانویی های ۹۰ درجه است. بنابراین در سیستم های لوله کشی بهتر است از این نوع اتصالات بیشتر استفاده شود.

کاربرد لوله مانیسمان رده ۴۰

لوله های مانیسمان در هفت رده ۱۰،۲۰،۳۰، ۴۰، ۸۰،۱۲۰ و ۱۶۰ تولید می شوند اما لوله مانیسمان رده ۴۰ نسبت به دیگر رده ها از کاربرد بیشتری برخوردار است و در صنایعی مانند کشتی سازی، صنایع نفت و گاز، برج سازی و غیره استفاده می شود.

لوله های مانیسمان رده ۴۰ به علت طراحی خاص اجازه می دهند سیالات بیشتر و راحت تر از درون آن ها عبور کند.

از دیگر مزایای این لوله این بوده که چندان سنگین نیست و حمل آن نسبتا آسان است. همچنین ضخامت کم تر آن نسبت به رده های بالاتر باعث می شود که گزینه مناسبی برای انتقال آب با فشار نسبتا کم باشند.

لوله و اتصالات استیل، لوله و اتصالات استیل صنعتی، انواع لوله و اتصالات استیل، خرید لوله و اتصالات استیل، تولید کننده لوله و اتصالات استیل، وارد کننده لوله و اتصالات استیل، وارد کننده لوله و اتصالات استیل صنعتی، پخش لوله و اتصالات استیل، لوله و اتصالات استیل ایرانی، لوله و اتصالات استیل خارجی، پخش پروفیل استیل، پخش انواع پروفیل استیل، پخش کننده پروفیل استیل، تولید کننده پروفیل استیل، پروفیل استیل کامپوزیتی، پروفیل استیل الومینیومی، شیرالات استیل صنعتی، تاسیسات موتورخانه، شیرالات موتورخانه، لوله های آبرسانی، پخش لوله های ابرسانی، لوله های پوش فیت، اتصالات فشارقوی دنده ای، لوله و اتصالات استیل جوشی، لوله و اتصالات استنلس استیل، پخش لوله و اتصالات استیل، پخش لوله و اتصالات جوشی، پخش لوله و اتصالات استنلس استیل، لوله و اتصالات پلی اتیلن، لوله و اتصالات استیل پلی اتیلن، قیمت اتصالات استیل، قیمت لوله و اتصالات استیل، قیمت پروفیل استیل، قیمت پروفیل استیل براق، قیمت اتصالات استیل صنعتی، قیمت لوله و اتصالات استیل صنعتی، قیمت لوله و اتصالات مانیسمان، لوله و اتصالات جوشی، انواع لوله و اتصالات جوشی، لوله و اتصالات ابرسانی، لوله و اتصالات فشار قوی، اتصالات فشار قوی، اتصالات لوله، اتصالات استیل، اتصالات مانیسمان، لوله استیل، اتصالات استیل صنعتی، پروفیل استیل، فلنج استیل، اتصالات استیل